Bănci și Asigurări

Ce spune şeful BRD despre piaţa bancară românească în 2018: Piaţa va deveni mai competitivă, serviciile trebuie oferite la o viteză foarte mare, iar principala provocare va fi găsirea modelului rentabil care să includă populaţia rurală

Ce spune şeful BRD despre piaţa bancară românească...

Autor: Anelis Baciu

11.01.2018, 00:07 1685

Consolidarea tot mai accentuată din sectorul bancar pune şi mai multă presiune pe jucătorii rămăşi în piaţă, determinându-i să fie mai competitivi şi să aibă o viteză de reacţie mai mare în oferirea produselor şi serviciilor către clienţi, consideră François Bloch, director general al BRD, a treia bancă din piaţa locală după dimensiunea activelor.

„Ca urmare a procesului de consolidare în curs, piaţa va deveni tot mai competitivă.  Produsele şi serviciile, fiind mai mult sau mai puţin similare, trebuie oferite la o viteză foarte mare şi conform cu un model de distribuţie bine rafinat, pe baza unei segmentări precise şi a preferinţelor clienţilor“, a explicat şeful BRD.

Dincolo de provocările din sfera competitivităţii aduse de restrângerea numărului de jucători, principala provocare pentru sistemul bancar va fi găsirea unui model rentabil care să includă populaţia din zonele rurale, este de părere şeful BRD. Pe de altă parte, el spune că piaţa creditelor are în continuare un potenţial bun de creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO