Bănci și Asigurări

Square, companie specializată în facilitarea plăţilor digitale, lansează servicii bancare pentru întreprinderile mici

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Mircea Nica

28.07.2021, 00:02 135

Square, compania condusă Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, lansează servicii bancare pentru întreprinderile mici, continuând creşterea dincolo de procesarea plăţilor, conform Reuters. Square Banking va oferi companiilor mici conturi de economii şi conturi de verificare, precum şi oferte de credit existente, care au fost redenumite ca Square Loans.

În acelaşi timp, Spuare nu va avea costuri minime de cont, comisioane la descoperirile de cont sau comisioane recurente, iar conturile de economii vor oferi un randament anual de 0,5% la depozite. Square speră că noile sale conturi de verificare şi economii, care se bazează pe oferta sa de carduri de debit, vor fi atractive pentru întreprinderile mici care s-au străduit să obţină acces la mai multe servicii bancare de masă, a declarat Christina Riechers, şefa departamentului de produse din cadrul Square Banking.

Depozitele colectate de la întreprinderile mici vor fi folosite pentru creditarea acestora prin Square Loans. Noile servicii sunt rezultatul lansării băncii Industrial Square Financial Sevice, care a început operaţiunile în luna martie după finalizarea procesului de aprobare a acordului cu Federal Deposit Insurance Corporation şi Departamentul pentru Instituţii Financiare din Utah.

Banca industrială face parte din eforturile Square de a-şi extinde fluxul de venituri dincolo de facilitarea plăţilor cu cardul pentru întreprinderile mici. Aplicaţia Cash App a companiei Square a înregistrat venituri de 529 mil. dolari în primul trimestru din 2021, cu 139% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, excluzând investiţiile bitcoin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO