Bănci și Asigurări

Start la „Prima casă“ 4. Ce e nou

Autor: Ciprian Botea

26.04.2011, 23:55 433

Bancherii se pregătesc să reia în câteva zile vânzarea decredite ipotecare prin "Prima casă", după ce normele de aplicarepentru cea de-a patra ediţie a programului au fost publicate înMonitorul Oficial, în prezent purtând discuţii pe margineaprotocolului de garantare care trebuie semnat cu reprezentanţiistatului.

"Este o chestiune de zile din momentul în care toatedocumentele necesare au fost semnate cu reprezentaţii statului pânăcând vom putea începe acordarea de credite prin ediţia a patra aprogramului", spun reprezentanţii Bancpost.

Condiţiile de creditare rămân în mare parte aceleaşi ca laprogramele anterioare. Dobânzile la euro sunt Euribor la 3 luniplus o marjă de maximum 4,5%, iar la lei Robor la 3 luni plus omarjă de maximum 2,5%. Avansul rămâne 5%. În plus faţă de ediţiileanterioare ale "Prima casă" este faptul că vor putea accesa şi ceicare au deţinut o locuinţă de cel mult 50 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO