Bănci și Asigurări

Statul a ajuns să plătească dobândă de 4,15% pe an pentru obligaţiuni pe cinci ani

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Monica Juganaru

20.01.2014, 19:13 105

Ministerul Finanţelor a atras 714 milioane de  lei, prin redeschiderea unei emisiuni de obligaţiuni cu scadenţă în noiembrie 2018, pentru care a acceptat să plătească un randament mediu de 4,15% pe an. Investitorii au plasat ordine de subscriere în valoare cumulată de 1,9 miliarde de lei, de 3,7 ori peste valoarea programată a licitaţiei, de 500 milioane de lei.

Cea mai recentă redeschidere a acestei emisiuni a avut loc în decembrie, când ministerul a acceptat să plătească un randament mediu de 4,9% pe an. Ministerul Finanţelor a programat pentru luna ianuarie licitaţii pe piaţa internă prin care vrea să vândă titluri de stat în valoare de 4 miliarde de lei şi 200 milioane de euro, de aproape două ori mai mult decât titlurile care ajung la scadenţă în această lună, de 2,8 miliarde lei.

Trezoreria a împrumutat deja 3,3 miliarde lei de la începutul acestui an pe piaţa internă. Totodată, România a atras, săptămâna trecută, 2 miliarde de dolari de pe pieţele internaţionale prin două emisiuni de obligaţiuni, cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO