Bănci și Asigurări

Statul elen a luat decizia de a vinde ATEbank, prezentă şi în România

Statul elen a luat decizia de a vinde ATEbank, prezentă şi în România

Autor: Marius Oncu

26.07.2012, 00:00 378

Statul elen va vinde instituţia de credit ATEbank, la care deţine o participaţie de 77%, a declarat, miercuri, un oficial din Ministerul de Finanţe de la Atena, citat de Wall Street Journal, banca din Grecia anunţând anterior că a scos la vânzare sucursala locală, ATEbank România. ATEbank deţine pachetul majoritar la ATEbank România şi derulează operaţiuni pe piaţa locală a asigurărilor prin ATE Insurance.

Decizia vânzării a fost luată marţi seara la o întâlnire între ministrul de finanţe Yannis Stournaras şi guvernatorul Băncii Greciei, George Provopoulos.

"Vânzarea va fi derulată pentru a aduce un beneficiu maxim statului elen", a spus oficialul citat, fără a da detalii referitor la modul în care se va desfăşura aceasta. Presa elenă scrisese deja cu o săptămână în urmă că procesul de privatizare a fost demarat, iar Piraeus şi Eurobank şi-au exprimat interesul pentru a prelua "partea sănătoasă" din ATE. Doar Piraeus Bank a confirmat acest interes.

Banca, un creditor tradiţional al sectorului agricol, se află într-un proces de restructurare pentru a scăpa de creditele neperformante şi de subsidiarele neprofitabile. ATEbank deţine 483 de sucursale în Grecia, 35 în România şi una în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO