Bănci și Asigurări

Statul român, în genunchi în faţa incompetenţei ASF în cazul City Insurance: prelungeşte poliţele de garanţii City cu încă 2 luni peste termenul de 3 luni, pentru că altfel se blochează lucrările publice. Despre ce riscuri vorbeşte guvernul în proiectul de OUG prin care extinde cu 2 luni valabilitatea poliţelor de garanţii City Insurance pentru a nu bloca achiziţiile publice

Statul român, în genunchi în faţa incompetenţei ASF...

Autor: Mircea Nica

09.05.2022, 18:00 1787

♦ Guvernul a decis să intervină printr-o ordonanţă de urgenţă, ca să prelungească termenul de valabilitate a poliţelor de garanţii emise de City Insurance, intrată în faliment, deşi acestea ar trebui să îşi înceteze valabilitatea pe 11 mai ♦ „Termenul alocat operatorilor economici pentru obţinerea de noi instrumente de garantare este insuficient în contextul economic actual, iar impactul ar fi imposibilitatea derulării contractelor de achiziţie publică“, conform proiectului ordonanţei de urgenţă.

Statul român intervine din nou pentru a acoperi incompetenţa ASF din ultimiii ani în cazul City Insurance prelugind ter­menul de valabilitate a poliţelor de garanţii emise de asigurătorul intrat în faliment, de la 90 de zile la 150 de zile de la pronunţarea deschiderii procedurii de faliment.

Concret, pe data de 6 mai 2022, guvernul a decis să înainteze un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care extinde valabilitatea poliţelor de garanţii la 150 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment în cazul City Insurance. Acest lucru înseamnă încă 60 de zile, rspectiv 2 luni în plus în care agenţii economici pot face noi asigurări de garanţii, termenul final fiind începutul lunii iulie 2022.

Pronunţarea deciziei de deschidere a procedurii falimentului City Insurance a fost deschisă în 9 februarie, iar decizia definitivă a instanţei a fost pronunţată în 20 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO