Bănci și Asigurări

Statul se împrumută din ce în ce mai scump: Randamentele la titlurile de stat au crescut în octombrie pentru toate scadenţele

Statul se împrumută din ce în ce mai scump:...

Autor: Claudia Medrega

02.11.2018, 00:05 611
Randamentele medii la titlurile de stat au intrat în acest an pe o pantă ascendentă pentru majoritatea sca­den­ţelor, iar cele mai consistente creşteri ale randamentelor faţă de anul 2017, de peste patru ori, s-au înregistrat în cazul matu­rităţilor de şase luni şi un an, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Randamentele titlurilor de stat emise de Ministerul Finanţelor se situau în octombrie 2018 între 3% şi 5,3% pentru maturităţile cuprinse între 6 luni şi 15 ani.

Vom vedea cum vor evolua în continuare randamentele la titlurile de stat având în vedere că Ministerul Finanţelor va mai avea un vârf de plată în toamna acestui an, în luna noiembrie urmând să ajungă la scadenţă titluri de stat de aproximativ 7,6 mld. lei, emise pe piaţa internă. Anul 2018 a fost volatil din punctul de vedere al nevoilor de finanţare ale statului, distribuţia nevoilor de finanţare fiind neuniformă, cu vârfuri de plată de 7-8 mld. lei, dar şi luni în care sumele ajunse la scadenţă au fost sub 1 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO