Bănci și Asigurări

Ştefan Oprea, proprietar Compania Oprea: Costurile de înfiinţare a unei culturii ecologice sunt mai mici, producţiile sunt mai mici, dar preţurile sunt mai mari, e profitabil

Videoconferinţa ZF – Patria Bank, „Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro şi micro prin cooperare şi colaborare”

Ştefan Oprea, proprietar Compania Oprea: Costurile de...

Autor: Florentina Niţu

23.06.2020, 13:39 271

Înfiinţarea unei culturi ecologice presupune costuri mai mici decât ale unei culturi convenţionale, însă şi producţiile sunt mai mici, dar preţul produselor este de câteva ori mai mare, iar astfel este mai profitabilă, crede Ştefan Oprea, proprietarul Compania Oprea, în cadrul videoconferinţei ZF – Patria Bank, „Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro şi micro prin cooperare şi colaborare”.

„Mulţi fermieri sunt reticenţi să patrieze pe agricultura ecologică pentru că condiţiile şi legislaţia sunt severe. Eu m-am convertit la agricultura ecologică, pentru că am văzut multe probleme pe lanţ. Am pornit dintr-o necesitate să facem un produs sortimentar şi pentru că agricultura ecologică în spaţiul comunitar reprezintă o oportunitate, iar noi am început cu exportul produselor de cereale”, a spus Ştefan Oprea.

El adaugă că există o cerere foarte mare pentru produse din export, mai mult decât poate produce, iar în ultimul timp a crescut foarte mult cererea şi din piaţa locală. De altfel, el susţine că deşi la început clienţii săi erau persoane cu venituri mari, acum românii se uită mai puţin la preţ şi mai mult la calitatea produselor.

Ce a mai declarat el în cadrul evenimentului:

@ Afacerea a fost înfiinţată în 1994 de către tatăl meu, iar eu am preluat-o în 2011, şi de atunci mi-am dorit să dau plus valoare producţiilor agricole prin procesare.

@ Criza ne-a învăţat multe şi ne-a arătat paşii pe care trebuie să-i facem, important este să vedem şi să urmăm ceea ce am văzut.

@ Momentan sunt două probleme majore în România: lipsa de organize a fermierilor să îşi comercizlizeze produsul şi lipsa logisticii de transport. O altă mare problemă este legată de creditele de investiţii din fonduri proprii sau europene, pentru că nu ştim management.

@ Sistemul de irigaţii din România este gândit din faşă foarte prost, urcă de la vale la deal, cu consum foarte mare de energie. Avem nevoie de investiţii majore în sistem.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO