Steven van Groningen, CEO: Raiffeisen Bank: Pe termen lung nu va mai fi loc pentru multe bănci universale şi atunci se va înteţi lupta pentru cotă de piaţă, în sensul corect

22 sep 2017 Autor: Claudia Medrega

Steven van Groningen, şeful Raiffeisen Bank: Este clar că faţa industriei bancare se schimbă, iar noi nu ne-am propus numai să fim o parte din această schimbare, ne-am propus să fim deschizători de drum. Avem clienţi care-şi doresc ultimele tehnologii pe mobile banking, dar avem şi clienţi care vor să simtă banii în mana lor şi să plătească numai cu numerar.

♦ Băncile din Romania trebuie să facă din nou din banking un business respectabil, încrederea fiind importantă, iar a doua provocare este ca sistemul bancar să se schimbe din punctul de vedere al tehnologiei  avand în vedere că suntem într-o eră digitală şi o eră a reglementărilor, susţine Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank.

"Pe termen lung nu va mai fi loc pentru un număr mare de bănci universale şi atunci se va înteţi lupta pentru cotă de piaţă", apreciază şeful Raiffeisen Romania.

"Cred că principala provocare pentru băncile din Romania se rezumă la faptul că, practic, trebuie să facem din nou din banking un business respectabil. Este o provocare extrem de importantă, pentru că dacă nu există un anumit nivel de încredere este foarte greu pentru sistemul bancar să joace rolul pe care îl are în societate. A doua provocare este ca sistemul bancar să se schimbe din punctul de vedere al tehnologiei  - suntem într-o eră digitală şi o eră a reglementărilor. Pe termen lung nu va mai fi loc pentru un număr mare de bănci universale şi atunci se va înteţi lupta pentru cotă de piaţă, în sensul corect şi sănătos al cuvantului", a declarat şeful Raiffeisen Bank pentru Anuarul Financiar 2017 realizat de ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.09.2017

 
Cuvinte cheie:
banci
, raiffeisen
, ceo
, refuz
, termen lung
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide