Steven van Groningen, preşedinte Raiffeisen: După creşterea dobânzilor la lei a crescut şi interesul unor clienţi pentru credite cu dobândă fixă. „Dacă majoritatea optează însă pentru credite cu dobândă variabilă, asta e. Clientul trebuie să fie liber să-şi asume riscul respectiv.“

19 feb 2018 Autor: Claudia Medrega

Odată ce dobânzile au început să crească s-a observat şi o creştere a interesului clienţilor pentru creditele cu dobândă fixă, însă majoritatea împrumuturilor acordate sunt cu dobândă varia­bilă, susţine Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank. O altă tendinţă vizibilă este creşterea rambursărilor de credite.
 
„Acum creşte dobânda. Şi până acum noi am oferit clienţilor grafice de rambursare în care luam în calcul o creştere cu 3 puncte procentuale a dobânzii. Noi de mult timp încercăm să convingem clienţii să ia credite cu dobândă fixă. Dacă majoritatea optează însă pentru credite cu dobândă variabilă, atunci asta e. Nu este foarte diferit de situaţia de dinainte de 2008 când clientul mergea la banca care dădea cea mai mare sumă“, a declarat şeful Raiffeisen Bank. Banca a organizat o conferinţă de lansare a unei noi campanii de imagine sub zodia responsabilităţii, lansând un nou slogan „Banking aşa cum trebuie“.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2018

 
Cuvinte cheie:
crestere
, credite
, dobanda
, clienti
, dobanzi
, raiffeisen
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide