Bănci și Asigurări

Steven van Groningen, preşedinte şi CEO, Raiffeisen Bank: Guvernanţa corporativă nu înseamnă doar reguli noi, ci şi cum echilibram puterea

Steven van Groningen, preşedinte şi CEO, Raiffeisen...

Autor: Miruna Diaconu

01.10.2019, 15:33 380

Guvernanţa corporativă reprezintă setul de relaţii dintre conducerea executivă a companiei, administratori şi acţionari, propunând criterii şi standarde prin care sunt duse la îndeplinire obiectivele financiare, relaţionale şi investiţionale ale companiei. Mai presus de acest set de norme, guvernanţa corporativă reprezintă puterea pe care  board-ul o exercită asupra companiei, potrivit CEO-ului Raiffeisen.

“Guvernanţa corporativă nu înseamnă doar reguli noi, ci şi cum echilibram puterea. În industria financiară trebuie să acţionăm împreună, pentru că e nevoie să înţelegem industria şi oamenii care fac parte din ea. A fi în board înseamnă să îţi asumi nişte reponsabilităţi”, a spus Steven van Groningen în cadrul evenimentului “From Family Business to Corporation”. Evenimentul “From Family Business to Corporation” a fost organizat de MedLife în asociere cu Bursa de Valori de la Bucureşti, astăzi, 1 octombrie, la hotelul Hilton. Ziarul Financiar este partener media.

El a mai adăugat faptul că membrii din conducerea companiei  ar trebui să gândească independent de ceilalţi dar şi să acţioneze independent. În schimb, el susţine că o conducere potrivită ar trebui să  fie formată din membri cât mai diverşi, dar un dialog potrivit poate elimina orice ambiguitate care se poate crea atunci când există diversitate.

Steven van Groningen, s-a născut în Olanda, dar a trăit ultimii 18 ani în România, Rusia şi Ungaria. A petrecut apoape 15 ani în România. Din 2002 este preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România, una dintre cele mai mari bănci din ţără.  

Steven Van Groningen este, de asemenea, membru al Consiliului de administraţie al Fondului Proprietatea.

Raiffeisen Bank, a cincea ce mai mare bancă locală după active, are 2 milioane de clienţi şi active de 40 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO