Bănci și Asigurări

Steven van Groningen, şeful Raiffeisen Bank: Consolidarea va continua pentru că nu avem nevoie de atâtea bănci pe piaţa românească

Steven van Groningen, şeful Raiffeisen Bank: Consolidarea va continua pentru că nu avem nevoie de atâtea bănci pe piaţa românească

Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank: Nu mai vin oamenii în agenţie să ia un credit de consum pentru că pot aplica online şi pot obţine banii direct în cont, dar vin să li se facă training pentru noile aplicaţii mobile ale băncii, ca să le poată folosi eficient, să înţeleagă mai bine toate caracteristicile şi să poată beneficia de ele.

Autor: Claudia Medrega

10.04.2021, 10:04 501

„Băncile se pot gândi la un mecanism de abonamente pentru clienţi şi la pachete personalizate, iar parteneriatele cu furnizori de servicii diverse şi cu fintech-uri se vor multiplica“, susţine şeful Raiffeisen Bank.

Consolidarea va continua şi acea­sta este o tendinţă pe care se va merge pentru că nu avem nevoie de atâtea bănci pe piaţa românescă, este de părere Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank.

„Nu putem vorbi de restructurare, însă putem vorbi de consolidarea şi transfor­ma­rea sistemului bancar. Trebuie ţinut însă cont că un proces de preluare şi fu­ziu­ne este costisitor şi implică un efort mare“, a declarat şeful Raiffeisen pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO