Bănci și Asigurări

Ştiai că poţi să devii fără să vrei un cărăuş de bani pentru mafie? ING îşi avertizează toţi clienţii ce înseamnă money mule (cărăuş de bani)

Ştiai că poţi să devii fără să vrei un cărăuş...

Autor: Mircea Nica

29.03.2022, 17:30 5855

„Fereşte-te întotdeauna de persoanele necunoscute care îţi propun să transferi banii lor prin conturile tale. În spatele acestei cerinţe se ascund, de cele mai multe ori, afaceri ilegale şi periculoase pentru care poţi ajunge să răspunzi şi tu în faţa legii“, a transmis ING clienţilor.

ING Bank a transmis clienţilor un e-mail prin care îi avertizează de po­ten­ţiale tentative ale grupărilor de cri­mă organizată care ar pu­tea să propună co­la­borări prin care îşi transferă banii prin con­turile „cu­rate“ ale clienţilor.

„Un «money mule» este în tradu­cere directă un «că­ră­uş de bani», o per­soană care trans­feră prin conturi «curate» sume de bani ob­ţinute în mod ilegal de infractori, cu sco­pul de a ascunde beneficiarul real al banilor şi sursa lor. De cele mai multe ori banii sunt obţinuţi prin phi­shing, malware, vânzări de bunuri fic­tive şi alte fraude. Folosind această practică, grupările de crimă organizată reuşesc să spele banii şi să le piardă urma în orice colţ al lumii. Dacă îi ajuţi, devii şi tu complice la activitatea lor ilegală“, au transmis reprezentanţii ING clienţilor.

De asemenea, mesajul băncii către clienţii săi este de a se feri de persoanele necunoscute care îşi propun să transfere banii lor prin conturile clienţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO