Bănci și Asigurări

Ştiţi cum vă administrează fondurile de pensii banii? Vedeţi aici care este fondul de pensii private obligatorii cu cel mai mare randament din 2011

Autor: Ciprian Botea

08.06.2011, 23:32 454

Randamentul mediu obţinut de fondurile de pensii privateobligatorii (pilonul II) a scăzut cu 1,3 puncte procentuale anulacesta, ajungând la 13,8% la sfârşitul lunii mai, potrivit datelorComisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).Doar în luna mai randamentul fondurilor de pensii s-a diminuat cu0,3 puncte.

Fondurile de pensii au avut câştiguri mai mici din investiţii înultimele luni, deoarece dobânzile la depozite au scăzutsemnificativ, iar volatilitatea de pe bursă a crescut. Totuşi,toate cele nouă fonduri administrate privat au după aproape treiani de funcţionare rate de rentabilitate mai mari decât pragulminim la nivel de piaţă stabilit de CSSPP, arbitrul sistemului depensii private. Pragul minim de rentabilitate era de 6,8% înaprilie, în timp ce randamentele fondurilor variau între 10% şi14,7%.

Cea mai mare rată anualizată de rentabilitate a fostînregistrată de fondul Aripi administrat de Generali, al treileafond de pensii obligatorii după valoarea activelor administrate şisingurul încadrat în categoria de risc ridicat. Ratele derentabilitate au fost calculate pentru prima dată în iulie anultrecut, iar atunci randamentul mediu pe piaţă ajungea la 16%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO