Străinii continuă să-şi reducă depozitele din băncile din România: în februarie soldul atinge un minim de 2,3 mld. €

16 apr 2018 Autor: Claudia Medrega

Depozitele pe termen lung con­stituite de străini la băncile locale, care reprezintă pre­pon­derent linii de finanţare primite de la acţionari, au con­tinuat tendinţa descendentă în a doua lună din acest an, după ce pe parcursul anului 2017 străinii au scos aproximativ 1 miliard de euro din România.

La sfârşitul lunii februarie 2018, depozitele pe termen lung ale nerezidenţilor au coborât până la 2,3 mld. euro, atingând un nou minim. Comparativ cu nivelul de la finele lui 2017, depozitele străinilor s-au diminuat cu 254 mil. euro, în timp ce faţă de februarie 2017 scăderea a fost de aproximativ 1 mld. euro, respectiv cu 30%.

În 2017 străinii au scos aproximativ un miliard de euro din România, scăderea fiind de circa 28% faţă de finalul anului 2016. Soldul depozitelor nerezidenţilor ajunsese în decembrie 2017 la 2,6 mld. euro, marcând cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.04.2018

 
Cuvinte cheie:
depozite
, banci
, straini
, actionari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide