Bănci și Asigurări

Studiu: Bucureşti - Ilfov se află pe locul trei în clasamentul celor mai dinamice 10 regiuni din Europa de Est din perspectiva potenţialului pentru investiţii străine directe

Studiu: Bucureşti - Ilfov se află pe locul trei în...

Autor: Roxana Rosu

16.03.2020, 14:18 265

Regiunea Bucureşti - Ilfov se află pe locul trei în clasamentul celor mai dinamice 10 regiuni din Europa de Est din perspectiva potenţialului pentru investiţii străine directe şi pe primul loc ca mediu prietenos pentru dezvoltarea afacerilor, relevă un studiu al fDi Intelligence, publicaţie a cotidianului de afaceri Financial Times.

“Prezenţa Bucureşti-Ilfov în clasamentele regiunilor cu cel mai mare potenţial de creştere pentru investiţii străine directe reprezintă o veste bună pentru modelul cvadruplu helix al inovării: mediul privat, mediul academic, autorităţi publice şi ONG-uri. Validarea acestui potenţial economic este importantă pentru noi întrucât ştim, din practicile de succes internaţionale, că existenţa unui parc ştiinţific într-o anumită regiune atrage după sine noi investitori străini”, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Măgurele Science Park.

Pe primul loc în top se află regiunea Praga, urmată de Bratislava, iar după Bucureşti-Ilfov sunt menţionate regiuni din Rusia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehia şi din nou Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO