Bănci și Asigurări

Studiu ING: Românii sunt pe primul loc şi în privinţa preferinţei pentru cumpărăturile online

Studiu ING: Românii sunt pe primul loc şi în privinţa...

Autor: Roxana Rosu

20.11.2020, 00:00 223

Românii se situează pe primul loc şi în privinţa preferinţei pentru cumpărăturile online la nivel european, în detrimentul celor din magazinele fizice, în contextul actual generat de pandemia COVID-19, potrivit unui sondaj realizat de ING în cinci ţări europene (Germania, România, Polonia, Spania şi Olanda). 

Astfel, peste 32% dintre români au spus că îşi vor face cumpărăturile online în acest an. Pe locurile doi şi trei se află spaniolii (29%) şi polonezii (28%), în timp ce olandezii (21%) ocupă ultimul loc privind preferinţa pentru achiziţiile din mediul online. 

„România rămâne printre foarte puţinele ţări din Europa unde vânzările online au continuat să crească în fiecare lună după ridicarea restricţiilor de mobilitate, ceea ce confirmă deschiderea pe care o au românii faţă de cumpărăturile online şi, prin extensie, faţă de cele mai noi opţiuni digitale de plată“. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO