Bănci și Asigurări

Studiu Raiffeisen Bank: Numărul românilor care spun că pot pune bani deoparte a crescut la 24%, cu aproape 9 procente mai mult decât la începutul lui 2020, dar jumătate din populaţie îşi permite în continuare doar strictul necesar, fără a putea econimisi

 Studiu Raiffeisen Bank: Numărul românilor care spun...

Autor: Roxana Rosu

16.02.2021, 12:21 809

Numărul românilor care declară că pot pune bani deoparte a crescut la 24%, cu aproape 9 procente mai mult decât la începutul anului 2020, dar procentul celor care reuşesc să acopere strictul necesar traiului, fără a putea econimisi, se menţine neschimbat, la circa jumătate din populaţie, arată un studiu realizat de Raiffeisen Bank.

Pe de altă parte, un număr semnificativ dintre români pare să îşi fi îmbunătăţit situaţia financiară, procentul din populaţie care nu face faţă cheltuielilor zilnice scăzând de la 35% la 24%.

Această evoluţie se datorează în mare parte scăderii cheltuielilor zilnice în perioada carantinei, dar şi a celor cu călătoriile.

În paralel, numărul persoanelor care se tem de pierderea locului de muncă s-a dublat, de la 11% cât era la începutul anului 2020, la 28% în 2021, acest risc fiind menţionat în topul situaţiilor care pun în dificultate bugetul personal, alături de cheltuielile neprevăzute.

Incertitudinea economică provocată de pandemie a făcut ca jumătate dintre români să aibă  o abordare mai precaută faţă de cheltuielile care nu erau necesare, 1 din 3 optând să îşi planifice bugetul lunar, iar 1 din 5 au economisit mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO