Bănci și Asigurări

Studiu UNSAR: Neatenţia şoferilor, lipsa de prevenţie şi traversarea prin loc nepermis reprezintă cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor

Studiu UNSAR: Neatenţia şoferilor, lipsa de prevenţie...

Autor: Mircea Nica

21.09.2022, 00:01 58

Neatenţia şoferilor, lipsa de prevenţie şi traversarea prin loc nepermis sunt cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor, arată rezultatele celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR-IRES privind percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România, au transmis reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR).

„Îngrijorările părinţilor cu privire la siguranţa rutieră a copiilor sunt extrem de întemeiate dacă luăm în calcul aceste cifre cu un puternic impact uman şi emoţional“. 

De aceea, este esenţial pentru părinţi, dar şi pentru copii să cunoască conceptul de siguranţă rutieră şi să conştientizeze importanţa luării acelor măsuri de siguranţă care ne protejează în spaţiul rutier, indiferent că suntem pietoni, şoferi sau pasageri într-un autovehiculî, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR. Totodată, neatenţia copilului sau lipsa de asigurare la traversare reprezintă principala îngrijorare pentru 13% dintre românii care au participat la cercetare, un procent identic fiind înregistrat şi pentru lipsa semafoarelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO