Sub presiunea necesarului de capital, National Bank of Greece îşi vinde divizia de asigurări

6 ian 2017 Autor: Mediafax

ational Bank of Greece (NBG), proprietarul Băncii Româneşti, este aşteptat să îşi vândă divizia de asigurări de viaţă, National Insurance în acest an, potrivit Reuters. Pe lângă vânzarea diviziei de asigurări, grupul bancar elen plănuieşte şi alte vânzări, printre care şi cea a băncii pe care o deţine în România, ca parte a planului de restructurare.

Directorului executiv al NGB Leonidas Fragkiadakis a declarat că grupul va miza pe piaţa internă pentru profitabilitate. În luna decembrie NBG, al doilea cel mai mare creditor al Greciei, a angajat Goldman Sachs şi Morgan Stanley în calitate de consilieri pentru vânzarea unităţii de asigurări, potrivit unor surse citate de Reuters.

NBG a fost de acord să vândă unitatea din Bulgaria, United Bulgarian Bank, către banca belgiană KBC Group, într-o tranzacţie în valoare de 610 milioane de euro. Mai mult, a vândut filiala din Turcia, Finansbank, către Qatar National Bank, pentru 2,7 miliarde de euro, în iunie. Procesul de vânzare a Băncii Româneşti, deţinută de grupul National Bank of Greece a început, primii investitori interesaţi făcându-şi apariţia în data-room-ul deschis de Credit Suisse la Londra. Băncile greceşti rămân în continuare în vizor pentru potenţiale tranzacţii de fuziuni şi achiziţii la nivel european.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.01.2017

 
Cuvinte cheie:
National Bank of Greece
, divizia de asigurări
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide