Bănci și Asigurări

Subscrieri cumulate de 224,8 mil. euro în T1/2022 pentru Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group: plus 53,8%

Subscrieri cumulate de 224,8 mil. euro în T1/2022 pentru...

Autor: Mircea Nica

18.05.2022, 08:30 217

♦ Volumul subscrierilor celor trei companii din România care aparţin VIG a depăşit subscrierile entităţilor VIG din celelalte ţări din regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE) l Profitul brut obţinut de Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă pentru VIG a fost de 7,6 mil. euro, în creştere cu 64,5%.

Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, companii de asigurări deţinute de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) au înregistrat la finalul primelor trei luni din 2022 un volum al primelor brute subscrise de 224,8 mil. euro, în creştere cu 53,8% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor publicate de VIG.

În portofoliul VIG, România este inclusă în regiunea extinsă a Europei Centrale şi de Est (CEE), împreună cu ţări precum Albania, Statele Baltice, Bosnia şi Herţe­govina, Bulgaria, Croaţia, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Dintre aceste ţări, cele trei companii de asigurări deţinute de VIG în România au contribuit cel mai mult în portofoliul VIG. Astfel, din volumul total al companiilor deţinute de VIG în toate ţările incluse în regiunea Europei Cen­trale şi de Est, ponderea subs­crierilor din România este de 25,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO