Bănci și Asigurări

Subscrierile BCR Asigurări de Viaţă au crescut la nouă luni cu 13,7%, la 261,2 milioane lei

Autor: Cristina Cuncea

18.11.2011, 11:27 156

Primele subscrise de BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group în primele nouă luni au totalizat 261,2 milioane de lei, în creştere cu 13,7% faţă de rezultatul consemnat în perioada similară din 2010, potrivit datelor companiei.

"Jumătate din clienţii companiei au ales asigurările de protecţie şi economisire, cealaltă jumătate optând pentru asigurări cu componentă investiţională. În topul preferinţelor pentru asigurările de protecţie şi economisire se întâlnesc rentele pentru copii. În ceea ce priveşte asigurările cu componentă investiţională, noile emisiuni BCR Garant s-au bucurat de un real succes", se arată într-un comunicat al asigurătorului.

În perioada analizată, compania a plătit clienţilor beneficii în valoare de 21,9 milioane lei pentru evenimentele asigurate, iar marja de solvabilitate a fost de 1,54%, faţă de nivelul minim cerut de lege care este 1.

Profitul companiei în intervalul ianuarie-septembrie a atins 16,62 milioane lei. În perioada similară a anului trecut, compania a raportat un profit brut de 28,92 milioane de lei.

"Rezultatele înregistrate în primele nouă luni ale acestui an se înscriu în trendul prognozat pentru aceasta perioadă şi ne reconfirmă poziţia de lider bancassurance şi companie stabilă pe piaţa românească a asigurărilor de viaţă", a declarat, în comunicat, Florina Vizinteanu, preşedintele directoratului BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group.

BCR Asigurari este membră a Grupului Vienna Insurance Group, care mai deţine pe piaţa locală Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări

Cu un capital social de 21,93 milioane de lei, BCR Asigurări de Viaţă este al doilea jucător local de pe piaţa de profil după nivelul primelor subscrise în 2010, cu o cotă de 18,45%.

Prima poziţie o deţine ING Asigurări de Viaţă, iar locul trei îl ocupă Alico Asigurări România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO