Bănci și Asigurări

Subscrierile membrilor UNSAR au stagnat pe nouă luni la 5,5 miliarde de lei

Subscrierile membrilor UNSAR au stagnat pe nouă luni la...

Autor: Adrian Dumitrache

26.11.2013, 19:35 111

Cele 22 de companii membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR) s-au adunat în primele nouă luni subscrieri de 5,5 miliarde de lei, în stagnare faţă de septembrie 2012.

„Cuvântul de ordine care caracterizează evoluţia în ansamblu a membrilor UNSAR după primele nouă luni ale acestui an este stagnare. Principalele clase de asigurări a căror pondere a influenţat rezultatul final sunt asigurările de viaţă respectiv cele auto de avarii şi furt CASCO“, a anunţat uniunea.

Asigurările generale au adus subscrieri în sumă de 4,5 miliarde de lei, comparativ cu 4,46 miliarde de lei în perioada similară din 2012. Unul dintre segmentele de asigurări care au influenţat negativ rezultatele în ansamblu este cel al asigurărilor de viaţă - veniturile UNSAR pe acest segment au însumat 988,5 milioane de lei, în scădere cu 8,5% faţă de 2012, evoluţie asociată şi cu o restructurare a portofoliilor.

Segmentul asigurărilor generale continuă să fie dependent de cele două linii de poliţe auto CASCO şi RCA. În ce priveşte asigurarea RCA, unde subscrierile au crescut cu 9%, la circa 1, 7 miliarde de lei, reflectă efortul companiilor în direcţia aşezării acestei categorii de asigurări pe baze actuariale corecte, potrivit UNSAR. Pe de altă parte, subscrierile CASCO au scăzut cu 6%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO