Bănci și Asigurări

Surpriză: Austriecii de la Erste pun listarea BCR pe ordinea de zi la AGA din 14 noiembrie

Surpriză: Austriecii de la Erste pun listarea BCR pe ordinea de zi la AGA din 14 noiembrie

Autor: Voican Razvan

07.11.2011, 12:34 3444

Managementul BCR a introdus pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare convocate pe 14 noiembrie un punct nou de-a dreptul şocant după demersurile recente ale Erste Group de a prelua participaţiile SIF-urilor: "Aprobarea iniţierii tuturor demersurilor legale privind admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată operată de Bursa de Valori Bucureşti a acţiunilor BCR, în conformitate cu art. 13.2 din Contractul de privatizare".

Erste îşi aminteşte astfel brusc de angajamentul din contractul de privatizare privind listarea BCR, angajament despre care Andreas Treichl, şeful Erste, a declarat fără reţineri că nu-şi doreşte să-l vadă concretizat vreodată. Având în vedere că austriecii au încheiat deja acorduri cu patru SIF-uri privind preluarea pachetelor de acţiuni, introducerea deciziei de listare pe ordinea de zi a AGA vine ca o măsură formală prin care Erste încearcă să se protejeze de acţiuni în instanţă privind nerespectarea angajamentului din contractul semnat în 2006.

Până în prezent, SIF Moldova nu a anunţat o decizie în privinţa ofertei avansate de Erste pentru preluarea acţiunilor, iar poziţia acestui acţionar cu 6% din BCR ar putea motiva decizia de a introduce subiectul listării BCR pe ordinea de zi a AGA.

Erste deţine în prezent aproape 70% din acţiunile BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO