Bănci și Asigurări

Surpriză la First Bank: Dominic Bruynseels pleacă din funcţia de CEO după niciun an, iar în locul lui fondul de investiţii JC Flowers aduce un olandez care a lucrat pentru RBS România, o bancă ce nu mai există

Surpriză la First Bank: Dominic Bruynseels pleacă din...

Autor: Cristian Hostiuc

25.07.2019, 00:07 12533

Dominic Bruynseels pleacă de la conducerea executivă a First Bank, fostă Piraeus Bank România, după niciun an de mandat, în urma unor discuţii pe care le-a avut cu acţionarul majoritar, fondul de investiţii american JC Flowers, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa bancară.

De asemenea, în decizia lui Bruynseels a cântărit şi faptul că soţia lui, Ramona Bruynseels, candidează pentru preşedinţia România şi s-ar putea să meargă în campanie electorală.

First Bank traversează o perioadă de restructurare, şi încercare de repoziţionare pe piaţa bancară, iar acest proces este extrem de dificil, Dominic Bruynseels având numeroase discuţii, chiar şi în contradictoriu, cu Ilinca Rosetti, vicepreşedintele boardului First Bank şi omul desemnat de JC Flowers să supervizeze restructurarea în care numărul de sucursale se reduce, iar numărul de salariaţi scade cu 30%, de la 1.300 la 1.000.

Revenirea lui Dominic Bruynseels în sistemul bancar românesc anul trecut a fost o surpriză. El a condus în perioada 2008-2012 BCR, atunci cea mai mare bancă din România, având un mandat extrem de dificil, mai ales că a venit criza.

Americanii de la JC Flowers şi-au pus mari speranţe în el când l-au adus la First Bank, dar culturile şi execuţia deciziilor nu s-au potrivit ca timp.

JC Flowers a cumpărat Piraeus Bank România şi Leumi Bank România, iar intenţia americanilor este de a mai cumpăra şi alte bănci, pentu a forma o bancă mai puternică, cu o cotă de piaţă mai mare, care să intre în top 10 şi care, ulterior, să poată să fie vândută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO