Susţinuţi de banii canadienilor de la Fairfax, grecii de la Eurolife atacă asigurările locale

13 oct 2017 Autor: Anelis Baciu

Compania de asigurări Eurolife ERB, al cărei acţionar principal a devenit în 2015 grupul financiar canadian Fairfax cu active de 45 mld. dolari, vrea să devină un „jucător mare cu o gamă diversificată de produse“ pe piaţa locală de asigurări, a declarat Alexander Sarrigeorgiou, preşedintele boardului şi CEO al Eurolife ERB, prezent ieri la Bucureşti.

Grecii au stat până acum în umbră pe piaţa locală de asigurări în condiţiile în care criza a lovit puternic acţionarul Eurobank şi le-a făcut soarta incertă. Intrarea în portofoliul Fairfax şi implicit banii canadienilor i-au făcut să-şi regândească strategia.

„Vrem să fim un jucător mare în România, dar nu cu orice preţ. Vrem în acelaşi timp să rămânem o companie sănătoasă din punct de vedere financiar. Nu excludem achiziţii, dacă vor exista oportunităţi în piaţă, în special pe segmentul de asigurări generale“, a explicat Sarrigeorgiou. El a refuzat să comenteze dacă în prezent sunt în piaţă companii la care se uită.

Sarrigeorgiou afirmă că asigurătorul din România nu exclude şi intrarea pe piaţa poliţelor auto.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Fairfax
, canadieni
, greci
, Eurolife
, asigurări
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide