Bănci și Asigurări

​Szczurek, CEO ING: Darea în plată nu mi se pare că este soluţia pentru rezolvarea problemelor clienţilor băncilor

​Szczurek, CEO ING: Darea în plată nu mi se pare că...

Autor: Liviu Popescu

02.03.2016, 11:27 1155

Michal Szczurek, CEO al ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, consideră că legea dării în plată nu este soluţia pentru rezolvarea problemelor cu care se confuntă unii clienţi ai băncilor.

“De fapt va rezolva problemele doar pentru unii clienţi. Pe de altă parte va face dificil pentru clienţii noi să aibă o casă mai mare, un apartament mai spaţios. Darea în plată în forma actuală nu este soluţia. Suntem bucuroşi să contribuim la soluţie”, a afirma Szczurek astăzi la o conferinţă de presă la care ING şi-a prezentat rezultatele financiare pentru 2015.

“Încă sper că iniţiatorii şi cei care sprijină acestă lege, că vor ca legea să meargă la cei care au într-adevăr probleme. Opţiunile la darea în plată sunt deja vizibile în piaţă.”

Alte declaraţii:

@ Rata creditelor neperformante a ING a scăzut de la 5,7% la 5,1% la finele anului 2015. Spre comparaţie, la finele anului 2015 media NPL pe sistemul bancar era de 11,65%.

@ În 2016 va fi foarte dificil să descoperi ceva nou. Digitalizarea va fi mai rapidă, vom vedea o explozie pe acest segment, iar băncile care nu sunt aici vor suferi. Vrem să fim pregătiţi şi vrem să ne concentrăm mai mult pe digitalizare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO