Bănci și Asigurări

Tabloul pieţei asigurărilor din România în ultimul deceniu. Cum se vede evoluţia pieţei în ultimii 10 ani şi care a fost evoluţia asigurătorilor pe principalele segmente de asigurare

Tabloul pieţei asigurărilor din România în ultimul...

Autor: Mircea Nica

17.07.2022, 10:49 1227

♦ Piaţa asigurărilor a crescut cu 71% în ultimul deceniu, ajungând la un nivel record al subscrierilor de peste 14 miliarde de  lei ♦ Asigurătorii şi-au schimbat preferinţele de-a lungul timpului şi s-au repoziţionat.

Piaţa asigurărilor din România a ajuns la cel mai înalt nivel al primelor brute subscrise în 2021, respectiv 14,2 mld. lei, după o creştere constantă a primelor începând cu anul 2015.

În perioada anterioară, 2012-2014, volumul primelor subscrise a cunoscut o uşoară scădere, rămânând în zona de 8 mld. lei. În ceea ce priveşte principalele segmente de asigurare în ultimii 10 ani, se observă cum unele linii de business ajung la o dublare, triplare sau chiar mai mult a subscrierilor, în timp ce alte segment cresc uşor sau au perioade de stagnare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO