Bănci și Asigurări

Tarifele de referinţă pentru service-urile auto ar putea fi incluse în proiectul privind decontarea directă obligatorie la poliţele RCA

Tarifele de referinţă pentru service-urile auto ar...

Autor: Mircea Nica

28.03.2021, 09:27 299

♦ Recent, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a ameninţat cu proteste, susţinând că această măsură a tarifelor de referinţă ar putea duce la o plafonare a preţurilor practicate de service-uri.

Proiectul iniţiat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind decontarea directă obligatorie la poliţele RCA ar putea include şi impunerea unor tarife de referinţă pentru service-urile auto, acestea fiind sugestii pentru completarea proiectului iniţial, conform unor surse din piaţa asigurărilor.

Astfel, în cazul în care proiectul privind decontarea directă obligatorie va include în cele din urmă şi completările cu tarifele de referinţă pentru service-uri, acestea vor fi calculate asemănător cu tariful de referinţă la poliţele RCA. În acelaşi timp, modul de tari­fare ar putea depinde de judeţul în care se află service-urile, conform surselor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO