Bănci și Asigurări

TBI Bank a ajuns într-un an la credite de 36 mil. euro, sub ţintă

TBI Bank a ajuns într-un an la credite de 36 mil. euro,...

Autor: Raluca Ghinea

16.06.2014, 00:00 547

Banca a atras depozite din piaţă, până în luna martie, de 34,5 milioane euro, în linie cu aşteptările iniţiale, acestea fiind garantate în limita a 100.000 de euro de Fondului de Garantare din Bulgaria.

La începerea activităţii pe piaţa românească, banca şi-a propus să dea credite până la finalul anului de 60-70 milioane euro şi să ajungă la depozite de 30-40 milioane euro.

TBIF Financial Services, înregistrat în Olanda în 2001 şi deţinut de grupul israelian Kardan, este prezent în România de peste 12 ani cu activităţi de leasing şi credite de consum, prin TBI Leasing, respectiv TBI Credit.

Banca funcţionează cu cinci agenţii, trei în Bucureşti şi câte una în Constanţa şi Iaşi, integrând deja o parte din liniile de business din cele două IFN-uri atfel încât, treptat, toate operaţiunile să se deruleze prin bancă.

"Baza dezvoltării sucursalei bancare o constituie portofoliul de clienţi (IMM-uri şi persoane fizice) construit în cei 12 ani de activitate, peste 12.000 companii şi 100.000 persoane fizice, care se doresc a deveni clienţii băncii pentru produse de creditare, produse de depozit şi servicii", se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

Pentru acest an, dar şi anul viitor, banca îşi propune consolidarea poziţiei în sistem, dezvoltarea reţelei şi diversificarea portofoliului de servicii şi produse. Totodată va pune accentul pe unele sectoare de nişă ale IMM-urilor şi va continua să dezvolte sistemul informatic.

TBI Bank EAD Sofia are un capital de 36 milioane de euro, cu o solvabilitate de 20,93% la finele lunii martie, peste media sistemului bancar din Bulgaria, de 20,41%. Banca a încheiat primul trimestru cu active de 198 milioane euro, având o lichiditate de 35,9%, peste media de 27,12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO