Bănci și Asigurări

TBI Bank colaborează cu clinicile dentare Dr. Leahu pentru soluţia de plată „cumpără acum, plăteşte mai târziu“

TBI Bank colaborează cu clinicile dentare Dr. Leahu...

Autor: Cristina Bellu

08.08.2022, 10:55 158

TBI Bank şi Clinicile Dentare Dr. Leahu au încheiat un parteneriat pentru o soluţie de plată pe modelul “cumpără acum, plăteşte mai târziu”, care permite consumatorilor să împartă costul total al oricărei proceduri stomatologice în rate, fără dobândă sau comisioane.

„Prin opţiunea plăţii în rate lunare fără dobândă, atenuăm povara financiară pe care o pot resimţi clienţii şi le facilităm accesul la îngrijirea medicală de care au nevoie. În paralel, ajutăm şi furnizorii de servicii medicale să îşi crească veniturile prin eliminarea barierei preţului pentru pacienţii lor”, spune Ionuţ Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi bank.

Instrumentul de finanţare este accesibil atât pentru proceduri de rutină sau de prevenţie, cât şi pentru lucrări mai complexe.

Jumătate dintre români spun că nu au fost niciodată la stomatolog, fie pentru că nu consideră că au nevoie, fie din lipsa banilor, arată datele unui studiu Kantar realizat la începutul acestui an.

„Instrumentul de finanţare pe care îl punem la dispoziţie oferă o rezolvare practică unei probleme pe care o treime dintre români o invocă şi aduce în prim-plan o perspectivă diferită – salvezi ani de sănătate dentară prin finanţare şi accesare a serviciilor dentare acum, când nevoia este pregnantă”, spune Ionuţ Leahu, fondator şi CEO al Reţelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Dintre românii care merg mai des la dentist, circa 8% ajung o dată pe lună sau chiar mai frecvent, iar bugetul alocat serviciilor stomatologice este cu 17% mai mare în acest an, ajungând la o medie anuală de aproximativ 2.000 lei, potrivit studiului Kantar. Cele mai uzuale tratamente de prevenţie sunt consultul, radiografia şi procedurile de igienizare profesională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO