Bănci și Asigurări

TBI Bank, instituţie bancară cu operaţiuni şi în România, l-a numit pe Costin Mincovici în poziţia de chief credit officer

Costin Mincovici

Costin Mincovici

Autor: Cristina Bellu

10.10.2019, 11:23 248

TBI Bank, instituţie bancară care operează în România, Bulgaria, Germania şi Suedia, l-a numit pe Costin Mincovici în poziţia de Chief Credit Officer. El îl înlocuieşte pe Martin Muransky, care a preluat funcţia de Chief Risk Officer în cadrul grupului 4finance, compania-mamă a TBI Bank şi unul dintre principalii jucători din industria creditelor de consum.

Din noua poziţie, Costin Mincovici va coordona întregul ciclu de creditare retail, menţinând şi dezvoltând paşii făcuţi până acum de echipa de risc, cu obiectivul de a îmbunătăţi experienţa de risc în ansamblu, atât pentru clienţii externi, cât şi pentru cei interni, în direcţia strategiei TBI de a-şi consolida poziţia de creditor digital de ultimă generaţie.

Costin Mincovici este specializat în managementul riscului de-a lungul întregului proces de creditare. Pe parcursul carierei de peste 17 ani dezvoltată în instituţii bancare şi nebancare şi-a asumat roluri variate în aria de risc, de la risc de credit sau antifraudă până la calitatea portofoliului, şi a gestionat activ portofolii semnificative de credit.

El s-a alăturat 4finance în 2017, în funcţia de Director de Risc pe Europa şi Director Global al Departamentului de Colectare.

„Sunt încântat să mă alătur TBI Bank şi să îi sprijin viziunea de dezvoltare bazată pe transformare digitală. Cât am lucrat la 4finance am ajuns să cunosc bine TBI Bank şi mă bucur să devin parte a unei echipe puternice”, spune Costin Mincovici, noul Chief Credit Officer al TBI Bank.

TBI Bank este o instituţie bancară parte a grupului 4finance, cel mai mare grup european de credite de consum accesibile online şi pe dispozitive mobile, cu activităţi în România, Bulgaria, Germania şi Suedia. Cu o reţea de parteneri care numără peste 6.600 de puncte de vânzare, TBI Bank deserveşte peste 1,2 milioane de clienţi. Atenţia TBI Bank pentru clienţi susţine strategia companiei de a deveni furnizor de credite digitale de ultimă generaţie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO