Bănci și Asigurări

TBI Credit a dat credite de 54 mil. euro in opt luni

19.09.2007, 17:23 56

TBI Credit IFN, un jucator de top pe piata creditelor de consum, a vandut in primele opt luni credite in valoare de 54 de milioane de euro, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Estimam ca vom incheia anul curent cu peste 70.000 de contracte noi - cu o valoare totala de peste 90 de milioane de euro. Astfel, la sfarsitul lui 2007, TBI Credit va avea un portofoliu de 200.000 de contracte active", a spus Traian Baicu, directorul general al companiei. In primele opt luni, societatea a incheiat 51.500 de contracte de credit.
TBI Credit este detinuta integral de TBI Leasing, o companie specializata in leasing financiar controlata de grupul olandez TBIH Financial Service. BNR este in plin proces de inregistrare a societatilor financiare nebancare, insa nu publica date privind aceasta piata.
Potrivit datelor prezentate de companii, principalii jucatori pe piata creditelor de consum sunt BRD-Finance si Cetelem (detinuta de grupul francez BNP Paribas). Desi mai multe banci din sistem detin astfel de companii, jucatorii sunt retinuti in publicarea datelor privind evolutia acestor afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO