Bănci și Asigurări

TechVentures Bank (fosta Banca Feroviară) îşi mută birourile în clădirea One Herăstrău Office din Capitală, deţinută de One United Properties. Sorin Dumitrescu, CEO: Relocarea face parte din planul de dezvoltare al băncii

TechVentures Bank (fosta Banca Feroviară) îşi mută...

Autor: Cristina Bellu

03.03.2021, 13:01 2016

TechVentures Bank, fosta Banca Comercială Feroviară, a semnat contractul de închiriere pentru parter şi ultimul etaj al clădirii de birouri One Herăstrău Office din Capitală, aflată în portofoliul One United Properties, cel mai activ dezvoltator de pe piaţa locală.

„Relocarea constituie parte din planul de dezvoltare al băncii şi subliniază angajamentul nostru în menţinerea trendului ascendend în ceea ce priveşte planurile de extindere. Selecţia clădirii a avut în vedere mutarea sediului central într-o zonă în plină expansiune, în care o importantă comunitate de afaceri din Bucuresti îşi are sediul”, explică Sorin Dumitrescu, CEO TechVentures Bank.

La parterul clădirii, TechVentures Bank va implementa un concept de unitate bancară, împreună cu un lanţ de cafenele, demersurile şi lucrările privind amenajarea spaţiului de birouri urmând să fie finalizate în perioada imediat următoare, astfel încât relocarea în noul sediu să poată fi făcută începand cu luna mai.

„Ne bucurăm să avem acest parteneriat cu o companie tânără, nou lansată”, spune Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

Banca Comercială Feroviară a fost rede­numită la finalul anului 2020 Techventures Bank în urma schimbării acţionariatului.

În vara anului 2020, Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane, anunţa vânzarea pachetului majoritar de acţiuni pe care îl deţinea la Banca Feroviară către Olimpiu Bălaş, un antreprenor din IT care deţine grupul New Business Dimensions. Acţionarul majoritar al băncii, Vasile Olimpiu Bălaş, are o participaţie de 64,6% din bancă, urmat de TechVentures Capital AFIA, societate de ad­ministrare a fondurilor de investiţii alter­native, cu 9,5%, şi firmele Tristar, cu 18,5%, şi Atelierele CFR Griviţa, cu 7,4%.

One Herăstrău Office este o clădire de birouri nouă, cu 7 etaje, 1 etaj tehnic şi 3 etaje de parcare subterane, având o suprafaţă închiriabilă de 7.685 mp. One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte din Bucureşti. Cu o valoare pe piaţă de peste 1,1 miliarde euro, portofoliul companiei cuprinde peste 2.000 de unităţi rezidenţiale exclusiviste şi spaţii de birouri clasa A plus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO