Bănci și Asigurări

Teodorovici, după deprecierea leului în faţa euro: Preţurile în România să fie clar exprimate în lei

Teodorovici, după deprecierea leului în faţa euro:...

Autor: Alina Botezatu

09.02.2019, 08:53 381

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că preţurile în România trebuie clar exprimate în lei, completate de echivalentul acestora în euro, pentru cei care doresc, dar nu invers.

„Cum preţuri în euro?”, a spus Eugen Teodorovici, vineri, în timpul unei conferinţe de presă, întrebat dacă are vreo iniţiativă legată de deprecierea leului în faţa euro, ceea ce majorează preţurile caselor şi maşinilor care sunt exprimate în euro.

„Este un lucru pe care l-am ridicat în discuţia cu domnul Guvernator, pentru că, din punctul meu de vedere trebuie foarte clar acest lucru clarificat: în România preţurile sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul în euro, dar nu cum este, din păcate, astăzi, pentru că o astfel de abordare duce, din păcate, la slăbirea leului, iar acest lucru trebuie clarificat. Preţurile în România sunt în lei şi se poate menţiona, eventual, pentru cei care doresc, echivalentul în euro şi nimic altceva”, a completat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a insistat că a ridicat această problemă în şedinţa Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială (CNSM).

„Sigur da, (...) în Consiliul Naţional de Supraveghere Macroprudenţială. Vom discuta acum (la 18 februarie - n.red.) alte puncte, acesta fiind unul dintre ele: (...) preţurile în România să fie clar exprimate în lei - suntem în România şi aceasta este prevederea legală. Poţi să pui, echivalentul în euro, eventual”, a mai spus întrebat dacă intenţionează să ia o măsură legală prin care să stabilească acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO