Bănci și Asigurări

Theo Buftea, fostul trezorier al BRCI, a fost recrutat pe aceeaşi poziţie de Nextebank

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ciprian Botea

23.03.2015, 00:00 728

Nextebank, banca preluată anul trecut de fondul de investiţii Axxess Capital de la grupul maghiar MKB, l-a recrutat pe Theo Buftea pe poziţia de director de trezorerie, potrivit unor surse din piaţă. Buftea fusese anterior pentru o perioadă de numai câteva luni responsabil cu trezoreria şi pieţele de capital în cadrul Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), instituţie de credit deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu şi care a pornit la drum în februarie anul trecut. Buftea fusese al treilea director de trezorerie al BRCI într-o perioadă de mai puţin de un an. El ajunsese la BRCI în vara anului trecut, după ce anterior a fost director de trezorerie la Volksbank.

Theo Buftea şi-a construit o lungă carieră în domeniul trezoreriei, începută în 1997 la fosta ABN Amro, devenită RBS. Înainte de a ajunge la Volksbank ca director al trezoreriei în toamna lui 2012 el a mai lucrat pentru Citibank şi Bancpost. Buftea şi-a dat demisia de la BRCI la începutul acestui an, mărind lista celor cu funcţii de conducere care au venit la banca omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, unul dintre „regii asfaltului”, dar au plecat foarte repede. Buftea este licenţiat în economie şi are un Executive MBA la ASEBUSS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO