• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Bănci și Asigurări

Thomas Kolarik va fi numit în funcţia de Vicepreşedinte Operaţiuni & IT al Băncii Comerciale Române

Thomas Kolarik va fi numit în funcţia de Vicepreşedinte Operaţiuni & IT al Băncii Comerciale Române

Autor: Roxana Rosu

26.11.2020, 12:41 205

Banca Comercială Română (BCR) îl numeşte pe Thomas Kolarik în funcţia de Vicepreşedinte Executiv Operaţiuni & IT, începând cu 1 ianuarie 2021, decizia fiind în curs de autorizare la BNR.

El îl înlocuieşte pe Ryszard Drużyński, care îşi încheie mandatul şi se va întoarce în Polonia, ţara sa natală, unde va da curs altor oportunităţi profesionale.

„Thomas Kolarik vine dintr-o poziţie cheie în definirea viitorului digital al Erste Group şi a făcut parte din echipa care a implementat platforma George în Austria. Sunt convins că are abilităţile şi experienţa necesare pentru a genera sinergii puternice între tehnologie şi business, astfel încât să ducă BCR la următorul nivel în ceea ce priveşte sistemele digitale”, a declarat Manfred Wimmer, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BCR.

Thomas Kolarik are un doctorat în Informatică, obţinut la Universitatea de Economie şi Afaceri din Viena, şi deţine  o experienţă profesională consistentă ca manager IT, ocupând poziţii executive în domeniul IT, ca CIO sau CTO în sectorul bancar, în cadrul unor renumiţi furnizori internaţionali de servicii IT, precum şi în start-up-uri. Este specializat în livrarea de proiecte şi operaţiuni în medii critice pentru îndeplinirea misiunilor în domeniul serviciillor financiare, cu accent pe externalizare servicii, securitate cibernetică, operaţiuni şi dezvoltări de tip agile şi învăţare automată.

În ultimii 10 ani, Thomas Kolarik a ocupat funcţia de Managing Director în cadrul s IT Solutions Austria, furnizorul de servicii de IT al Grupului Erste în Austria, Erste Bank Austria şi al altor 45 de bănci de economii, unde a condus echipe de 800-1.000 de angajaţi şi a supervizat un număr mare de aplicaţii, utilizate de peste 20.000 de persoane şi aproape 1.000 de sucursale, bazate pe un sistem bancar comun.

Anterior, a construit o companie de consultanţă de la zero, după ce a activat ca manager de dezvoltare de business al unui furnizor multinaţional de servicii IT.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: