Bănci și Asigurări

​Titlurile de stat americane nu mai sunt profitabile pentru investitorii străini

​Titlurile de stat americane nu mai sunt profitabile...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

17.08.2016, 13:30 195

Majoritatea analiştilor şi managerilor de fonduri de investiţii din piaţă dau vina pe ezitările Rezervei Federale Americane de a creşete ratele de dobândă pentru deprecierea dolarului din ultima perioadă. Însă, un administrator al unui fond de investiţii american are o opinie total diferită, scrie MarketWatch.

Marc Chandler, director de strategie la fondul de investiţii Brown Brothers Harriman, este de părere că deprecierea dolarului vine în urma scăderii cererii de dolari, cauzată de o creştere a costurilor de hedging pentru pentru investitorii străini, în special japonezi, care cumpără produse derivate pentru a se putea proteja de riscul fluctuaţiilor la cursul valutar. Acest lucru a făcut ca randamentele titlurilor să devină negativ când sunt achiziţionate de investitorii japonezi.

Creşterea costurilor de hedging face ca investitorii să nu mai dorească să cumpere titluri de stat americane(emise în dolari) şi să nu mai cumpere dolari americani, ceea ce reduce cererea de dolari şi îi reuce valoarea faţă de alte valute.

Punctul de vedere al lui Chandler este suţinut şi de o analiză a Capital Economics, care subliniază că şi investitorii din zona euro au o problemă identică. Randamentele pentru titlurile americane ale investitorilor din zona euro au coborât de la 2,5% la aproape zero, pierzând astfel avantajul competitiv pe care îl aveau faţă de obligaţiunile europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO