Bănci și Asigurări

Titlurile de stat pentru populaţie, pe ultima sută de metri. De luni, românii şi străinii pot să crediteze statul cumpârând titluri cu dobânda de 2,15%

Titlurile de stat pentru populaţie, pe ultima sută de...

Autor: Claudia Medrega

09.07.2016, 00:00 2224

Cioloş: „Important este să menţinem ritmul şi să facem din acest instrument unul care să fie din ce în ce mai familiar românilor“.

Cioloş: „Important este să menţinem ritmul şi să facem din acest instrument unul care să fie din ce în ce mai familiar românilor“.

Investitorii individuali români şi nerezidenţi, în vârstă de peste 18 ani vor putea cumpăra începând de luni şi până în 29 iulie titluri de stat pentru populaţie având posibilitatea să economisească prin creditarea statului român. Preţul unui titlu este de 100 de lei, iar dobânda anuală de 2,15%.

Dobânda oferită de stat nu pare foarte ridicată, dar este dublă faţă de procentul bonificat de bănci la depozitele bancare ale populaţiei în lei, şi, în plus, investiţia în titluri de stat prezintă avantajul că este sigură, este scutită de impozit, şi dacă titlurile sunt vândute înainte de maturitate, investitorul nu îşi pierde dobânda, cum se întâmplă în cazul depozitelor bancare.

Ministerul Finanţelor vinde către populaţie 100.000 de titluri de stat, cu o maturitate de doi ani, valoarea totală a emisiunii fiind de 100 mil. lei. Persoanele interesate pot cumpăra maximum 1.000 de titluri de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO