Bănci și Asigurări

Toată lumea vrea să fie milionară: Doi bancheri de la gigantul Goldman Sachs se aliază cu conglomeratul Walmart pentru a lansa un fintech împreună

Toată lumea vrea să fie milionară: Doi bancheri de la...

Autor: Alex Ciutacu

01.03.2021, 13:11 235

Omer Ismail, şeful diviziei de consumer finance a Goldman Sachs, şi David Stark, unul dintre executivii de top ai băncii, părăsesc gigantul american pentru a se construi un startup fintech alături de Walmart şi Ribbit Capital, potrivit FT.

Această mutare reprezintă al doilea efort de luat în seamă al celui mai mare retailer din lume de a intra în lumea serviciilor financiare, după ce Walmart a renunţat la planurile de a-şi construi o bancă în urmă cu zece ani, din cauza presiunii autorităţilor de reglementare.

Walmart şi Ribbit Capital nu au oferit prea multe informaţii despre acest startup, care a fost anunţat în luna ianuarie. Ei au spus doar că va „livra experienţe financiare prin tehnologie pentru clienţii şi asociaţii Walmart”. Participaţia majoritară rămâne la retailerul gigant, iar creşterea startup-ului va fi realizată prin „parteneriate şi achiziţii”.

Omer Ismail a fost cooptat pentru a conduce divizia de consumer finance – cunoscută ca Marcus – în urmă cu mai puţin de şase luni, odată cu plecarea lui Harit Talwar, cel care a fondat divizia. Absolvent al Dartmouth şi al Harvard Business School, Ismail s-a alăturat Goldman în 2002.

David Stark este partener în cadrul Marcus încă de acum cinci ani când divizia a fost fondată şi a preluat recent conducerea diviziei de parteneriate. Spre exemplu, el a jucat un rol crucial în realizarea parteneriatului pe carduri de credit cu Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO