Bănci și Asigurări

Toma şi fiul lui Adamescu vor în boardul PAID

Autor: Ciprian Botea

23.01.2012, 00:00 242

Fostul preşedinte al Omniasig Constantin Toma şi Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, care deţine compania de asigurări Astra, candidează pentru un loc în consiliul de administraţie al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), compania care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor. Numirea celor doi va fi supusă votului acţionarilor pe 21 februarie, iar ulterior aceştia trebuie să obţină şi aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Toma o va înlocui pe Anca Băbăneaţă, directorul general al companiei Platinum, care a demisionat din funcţia de membru al consiliului de administraţie al PAID la sfârşitul anului trecut. Platinum este controlată integral de Constantin Toma şi deţine 15% din acţiunile PAID. Alexander Adamescu urmează să îl înlocuiască în CA al PAID pe Radu Mustăţea, care a demisionat din funcţie în noiembrie anul trecut, iar la începutul acestui an a plecat şi de la conducerea Astra după încheierea unui mandat de patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO