Bănci și Asigurări

Top 10 cele mai mari bănci din România. Primii zece jucători controlează 83% din activele totale, concentrarea la vârf fiind mai mare

Top 10 cele mai mari bănci din România. Primii zece...

Autor: Anelis Baciu

04.07.2017, 00:08 46778

Clasamentul băncilor după active nu s-a schim­bat semnificativ anul tre­cut, băncile mari din top zece reu­şind cu o singură excepţie să-şi con­solideze poziţiile. 

La nivelul celor mai mari zece bănci se observă şi o concen-trare şi mai mare decât anul trecut. În 2016 cele mai mari zece bănci controlau peste 82% din ac­ti­vele totale de 393,6 mld. lei, faţă de 81% anul an­te­rior. 

Sin­gura schimbare nota­bilă la vârf este trecerea Băncii Tran­silvania pe locul secund, înaintea BRD. Lupta pen­tru locul secund este strân­să. Pe de altă parte, lide­rul BCR şi-a întărit po­ziţia anul trecut, majo­rân­du-şi cota de piaţă de la 15,8% la 16,3%. 

Niciun nume nou nu şi-a făcut loc anul trecut în top zece, spre deo­sebire de 2015 când Garanti a reuşit să intre în top 10. De remarcat este venirea din spate a grupului maghiar OTP care a devansat Citi Bank şi a urcat pe poziţia a 11. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO