Bănci și Asigurări

Top 100 cele mai valoroase companii 2021.Locul 6: Banca Transilvania

Ömer Tetik, director general: Continuăm creşterea finanţărilor şi a operaţiunilor semnificativ peste media pieţei şi contribuim la relansarea economiei şi a societăţii, câştigând în acelaşi timp cotă de piaţă.

Autor: Liviu Popescu

08.12.2021, 15:00 1756

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de cre­dit şi cea mai tranzacţionată acţiu­ne de la bursa de la Bucureşti, ocupă şi anul aces­ta locul şase în clasamentul celor mai va­lo­roase 100 de companii din România, chiar dacă valoarea de piaţă a urcat cu nu mai puţin de 46%.

Astfel, banca de la Cluj este evaluată de investitorii de la bursa de la Bucureşti la 3,2 mld. euro (15,8 mld. lei) comparativ cu evaluarea precedentă de 2,2 mld. euro (10,8 mld. lei). Din toamna anului trecut încoace, banca de la Cluj a adus investitorilor un randament de 46%, în ton cu evoluţia indicelui principal BET, pe fondul revenirii pieţelor de capital şi ca urmare a politicii de remunerare atât cu dividend, cât şi cu acţiuni gratuite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO