ZF 24

Topul asigurătorilor după daunele achitate: 3 mld. lei s-au întors la clienţi ca despăgubiri

Topul asigurătorilor după daunele achitate: 3 mld. lei...

Autor: Ciprian Botea

06.12.2013, 00:08 103
Cele mai mari nouă companii de asigurări generale au plătit în perioada ianuarie-septembrie despăgubiri cu o valoare cumulată de aproape 3 miliarde de lei (670 mil. euro), cu 5% sub nivelul consemnat în acelaşi interval din 2012. Acestea cumulează 95% din totalul daunelor achitate pe segmentul asigurărilor generale.
 
Omniasig, Astra şi Groupama au plătit cele mai mari despăgubiri ca volum – echivalentul a 45% din daunele înregistrate la nivelul pieţei, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor agregate de UNSAR (asociaţia asigurătorilor) şi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
 
 
Despăgubirile plătite de cele trei companii au scăzut cu 13% în primele nouă luni, de aproape trei ori peste media pieţei. Daunele au scăzut în perioada ianuarie-septembrie, deşi primele câştigate (primele aferente obligaţiilor asumate în perioada analizată) au fost cu 3% mai mari la nivelul întregii pieţe de asigurări generale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO