Bănci și Asigurări

Topul asiguratorilor în funcţie de durata de soluţionare a dosarelor. Compania care plăteşte în medie abia după 50 de zile

Topul asiguratorilor în funcţie de durata de...
27.08.2016, 18:20 12908
City Insurance, Euroins şi Generali sunt asigurătorii care solu­ţio­nează cele mai puţine dosare de daună ale poliţelor RCA, conform unei analize a Autorităţii de Supra­ve­ghe­re Financiară (ASF) cu privire la dau­ne­le înregistrate la societăţiile de asigurări.
 
Analiza reglementatorului a vizat 116.585 de dosare de daună înre­gistrate la companiile de asigurări în semestrul II al anului 2015.
 
 
Codaşul clasamentului este City, unde au fost deschise 16% dintre dosarele de daună. City este asi­gurătorul cu cele mai puţine dosare de daună achitate, respectiv 72,1% dintre cererile depuse de clienţii săi.
 
Cele trei companii sunt res­pon­sabile cu aproape două treimi dintre dosarele neplătite.
 
La polul opus se află Allianz-Ţiriac, unde au fost deschise 7,5% din dosare. Compania a plătit recla­manţilor 88,9% din totalul de 8.728 dosare deschise la societate.
 
La Omniasig şi Asirom, deţinute de austriecii de la VIG, au fost depuse câte 10% din dosare şi ambele au soluţionat peste 87% din cererile păgubiţilor.
 
Printre asiguratorii care plătesc cel mai rapid sunt Omniasig VIG în 6,03 zile, Uniqa Asigurări în 6,73 zile şi Allianz-Ţiriac în 6,93 zile.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO