Bănci și Asigurări

Topul băncilor cu cele mai mari reţele teritoriale

Topul băncilor cu cele mai mari reţele teritoriale

Autor: Claudia Medrega

07.06.2016, 00:07 3504

Băncile cu cele mai extinse cinci reţele teritoriale, care depăşesc individual 500 de unităţi, deţin circa 70% din totalul sucursalelor şi agenţiilor din sistemul bancar.

Doar cinci bănci mari, respectiv CEC Bank, BRD, Banca Transilvania, BCR şi Raiffeisen Bank au re­ţe­le teritoriale mai mari de 500 de unităţi, prag care echi­va­lea­ză cu o cotă de piaţă de circa 10%. Cumulat cele cinci bănci au o reţea de peste 3.450 de subsidiare. CEC Bank, sin­gu­ra bancă de top 10 rămasă în porto­fo­liul statului, are de de­par­te cea mai extinsă reţea teritorială, cu un număr de 1.058 de unităţi.

La nivelul întregului sistem bancar, numărul sucur­sa­le­lor şi agenţiilor bancare a coborât sub 5.000 la sfârşitul anu­lui trecut. Aproximativ un sfert din numărul de unităţi bancare au dispărut în criză. În 2008 infrastructura industriei ban­care atingea apogeul, reţelele teritoriale ajungând la un record de 6.552 de sucursale şi agenţii. Tendinţa a fost de acce­lerare a restructurării după mai mulţi ani în care ban­cherii au fost reticenţi să se ajusteze la noile condiţii din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO