Bănci și Asigurări

Topul băncilor dealeri primari pe piaţa titlurilor de stat la final de 9 luni/2022. ING Bank a rămas lider, fiind urmată de BCR. Citibank urcă spectaculos pe podium, pe locul 3, făcând rocada cu Banca Transilvania, care a coborât pe 5

Topul băncilor dealeri primari pe piaţa titlurilor de...

Autor: Claudia Medrega

22.11.2022, 16:30 199

♦ La final de 9 luni/2021 podiumul dealerilor primari era format din BCR, ING şi BRD, în timp ce Citibank era pe ultimul loc ♦ Dealerii mari de pe piaţa titlurilor de stat se regăsesc şi în topul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci ♦ CEC Bank are calitatea de dealer primar din data de 1 mai 2022, însă este în afara topului pentru o perioadă de 12 luni, potrivit Ministerului Finanţelor.

ING Bank, a patra cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a rămas la sfârşitul primelor 9 luni din 2022 lider în clasamentul dealerilor primari, după ce a revenit pe locul fruntaş la jumă­tatea acestui an. Anterior,  în primele luni din 2022 şi în a doua jumătate din 2021 ING Bank ocupase locul 2 în acest clasament, iar în primele luni din 2021 şi la sfârşitul anului 2020 ING era pe primul loc în topul dealerilor primari.

Pe locul 2 în topul dealerilor primari se plasa în septembrie 2022, la fel ca şi la final de S1/2022, BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active, care ocupase poziţia 1 în topul deale­rilor primari la sfârşitul primului tri­mestru din 2022, după ce banca avan­sase pe această poziţie încă de la jumă­ta­tea anului 2021, după cum reiese din da­tele publicate de Ministerul Finan­ţelor. O ascensiune puternică în top a avut în acest an Citibank, care în trecut era de obicei spre coada clasamentului dealerilor primari. La sfârşitul primelor 9 luni din 2022 Citibank a urcat pe podium, ocupând locul 3, după ce la jumătatea acestui an se plasa pe poziţia 5 în topul dealerilor primari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO