Bănci și Asigurări

Topul băncilor din România cu cele mai mari reţele teritoriale. CEC Bank, BRD şi BCR au peste 500 de sucursale şi agenţii

Topul băncilor din România cu cele mai mari reţele...

Autor: Claudia Medrega

04.05.2018, 00:07 6591

După restructurările din ultimii ani doar trei bănci mari, respectiv CEC Bank, BRD-SocGen şi BCR, mai au reţele teritoriale de peste 500 de unităţi, prag care echivalează cu o cotă de piaţă de circa 10%.

Băncile cu cele mai extinse trei reţele teritoriale, care depăşesc individual 500 de unităţi, cumulau anul trecut aproximativ jumătate din totalul sucursalelor şi agenţiilor din sistemul bancar. Cumulat cele trei bănci au o reţea de 2.289 de subsidiare.

Vinerea NEAGRĂ pentru pentru românii cu credite: Dobânzile robor explodează şi ajung la un nou maxim

Firea pune PICIORUL în prag. Schimbări MAJORE în Centrul Vechi din Bucureşti. Va fi de nerecunoscut

Dacă luăm în calcul şi reţelele teritoriale ale Băncii Transilvania şi Raiffeisen Bank, reiese un total de 3.226 de sucursale şi agenţii pentru cele cinci bănci mari, repre­zen­tând peste 70% din totalul subsidiarelor din sectorul bancar.

La nivelul întregului sistem bancar, numărul sucursalelor şi agenţiilor bancare a coborât la sfârşitul anului trecut la 4.555.

CEC Bank, singura bancă de top 10 rămasă în portofoliul statului, are cea mai extinsă reţea teritorială, cu un număr de peste 1.000 de unităţi, păstrându-şi şi după anii de criză poziţia de lider pe acest segment.

Locul doi în topul celor mai mari reţele teritoriale revine BRD-SocGen, cu o reţea de 760 sucursale şi agenţii.

Podiumul băncilor din România cu cele mai mari reţele teritoriale este completat de BCR, cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, cu 507 de unităţi.

Banca Transilvania ocupă locul patru în topul băncilor din România cu cele mai mari reţele teritoriale.

Pe poziţia a cincea în clasamentul băncilor cu reţele teritoriale mari se află Raiffeisen Bank, care avea la finele anului trecut 451 de sucursale şi agenţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO