Bănci și Asigurări

Topul băncilor pentru care FGDB le garantează deponenţilor banii depuşi la instituţiile de credit din România

Topul băncilor pentru care FGDB le garantează...

Autor: Alexandru Nanu

08.01.2021, 10:01 3878

Conform legii privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare, depozitele bancare de la băncile din România sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), la care în acest an sunt înscrise 26 de instituţii.

FGDB garanteză, în present, depozitele bancare cu o valoare de până la 100.000 de euro, în cazul în care o bancă intră în insolvenţă şi nu mai are posibilitatea de a restitui sumele deponenţilor. În acest caz suma depusă va fi compensată prin restituire de către FGDB.

Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare reglementează acest aspect.

Legea defineşte următroarele aspecte:

“Depozit - orice sold creditor, inclusiv dobânda datorată, rezultat din fonduri aflate într-un cont sau din situaţii tranzitorii derivând din operaţiuni bancare curente şi pe care instituţia de credit trebuie să îl ramburseze, potrivit condiţiilor legale şi contractuale aplicabile, inclusiv depozitele la termen şi conturile de economii, care nu se regăseşte în niciuna dintre situaţiile prevăzute la alin. (5);”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO