Bănci și Asigurări

Topul brokerilor de asigurări la S1/2018: se ascute lupta dintre Marsh şi Safety

Topul brokerilor de asigurări la S1/2018: se ascute...

Autor: Anelis Baciu

04.10.2018, 00:07 1099

Concurenţa la vârful pieţei de brokeraj în asigurări s-a accentuat în prima jumătate a acestui an, în condiţiile în ca­re primele intermediate de ocupantul locului doi în cla­sa­men­tul de profil, Safety Bro­ker s-au apropiat de va­loarea pri­me­lor inter­me­diate de Marsh, bro­ke­rul ame­ri­can care de­ţine de la în­ce­putul anu­lui po­ziţia de li­der. Marsh a vân­dut în S1/2018 po­li­ţe în va­loa­re de 234,9 mil. lei, în timp ce vân­ză­rile Safety Bro­ker au însu­mat 234,6 mil. lei.

Afacerile Marsh au crescut cu circa 2% în primele şase luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce intermedierile Safety Broker au avansat cu doar 1%. Podimul clasamentului din piaţa de brokeraj a fost completat de Transilvania Broker care a vândut poliţe de asigurare în valoare de 171 mil. lei.

Afacerile Transilvania Broker s-au redus cu circa 3% în prima jumătate a acestui an comparativ cu acelaşi interval din 2017.

De altfel, din top cei mai mari zece brokeri, cinci au raportat scăderi ale businessului, situaţie generată de reducerea primei medii la poliţele RCA. La nivel agregat, intermedierile brokerilor de asigurări au scăzut cu aproape 2% în prima jumătate a acestui an, până la 3,1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO